Cursussen

Intermittent fasting

Intermittent fasting

“Maar het ontbijt is toch de belangrijkste maaltijd van de dag?”  

– aldus Majo’s moeder.  

Intermittent fasting, ook wel deeltijdvasten. De voordelen zijn eindeloos. Van meer energie tot een houvast om te stoppen met snacken na het avondeten. Meer dan de helft van de dag neem je geen calorieën tot je en in de uren wanneer je niet vast, eet en drink je wat en hoeveel je wilt.

Je hebt wel eens over intermittent fasting gehoord, er drie artikelen over gelezen en bedacht dat het misschien wel iets voor jou is. Maar daadwerkelijk uitproberen – dat is er nog niet van gekomen. En dat is zonde, want aan kennis alleen heb je niets.

De kans is groot dat je nog geen keuze hebt gemaakt omdat je:
a) Niet weet of intermittent fasting iets voor jou is (“is dat niet iets voor #fitgirls?!”);
b) Niet de tijd hebt genomen om je er goed in te verdiepen (“ga ik me nog ooit over inlezen”);
c) Nog geen antwoord hebt op de vraag: “hoe dan?”

Meisjes met Lijstjes geloven dat het leven een stuk simpeler kan, zodat je tijd kunt besteden aan wat je leuk en belangrijk vindt. Daarom hebben wij voor jou het uitzoekwerk rondom dit onderwerp gedaan – vinden we leuk en zijn we goed in. We bieden je achtergrondinformatie en theorie, beschrijven de voor- en nadelen en geven je oefeningen rondom bewustwording en motivatie. Je krijgt dus een alles-in-1-pakket; theorieboek én werkboek! 

De cursus bestaat uit drie delen. Op basis van deel 1 en 2 besluit je of intermittent fasting bij je past. Zo niet, dan krijg je van ons alternatieven. Wel doorgaan? Dan krijg je in deel 3 een overzicht met do’s en don’ts, tips en valkuilen én een planning als stok achter de deur om het echt vol te houden. Want theorie is nuttig, maar bewust je kennis in de praktijk brengen is nuttiger. 

Deze introductiecursus over intermittent fasting geeft je overzichtelijke informatie en duidelijkheid. Je vage ideeën over intermittent fasting (wat is het nou eigenlijk precies?) en de onzekerheid over hoe het toe te passen (ja, klinkt leuk, maar en nu?!) zijn verleden tijd.

Zet je interesse om in actie met onze inspirerende en praktische tips.

De digitale cursus telt 66 pagina’s en sturen we jou per e-mail toe. Het is een theorieboek-én-werkboek-in-1. Opgemaakt in de kenmerkende stijl van Meisjes met Lijstjes en vól vrolijke foto’s.

Omdat we de natuur en jouw cartridges niet met zoveel printen willen belasten, krijg je van ons ook twee zwart-witte printversies. Eén van de hele cursus en één met alleen de oefeningen. Soms is schrijven met pen net even wat fijner. 

Kortom, je krijgt van ons:

Introductiecursus Intermittent Fasting

  • Cursus in kleur met afbeeldingen – theorieboek en werkboek (downloadbare pdf)
  • Cursus in zwart-wit zonder afbeeldingen – theorieboek en werkboek (downloadbare pdf)
  • Werkboek in zwart-wit met alléén oefeningen (downloadbare pdf)
Nieuwsgierig naar de vormgeving? Download gratis het inkijkexemplaar van de introductiecursus intermittent fasting.

Het hele proces om me te oriënteren op intermittent fasting was opgenomen in de cursus van begin tot eind. Ik hoefde dus niet zelf helemaal op zoek te gaan! 

De cursus is qua inhoud heel duidelijk, gestructureerd en compleet, maar niet zo uitgebreid dat ik er tegenop zag om een heel boekwerk te lezen.

Ik kon het heel persoonlijk maken, omdat alle kanten belicht worden. De cursus heeft me geholpen om te kijken naar welke gedachten me tegen hielden om te starten  

en welke zaken er mogelijk voor zouden zorgen dat het lastig was om door te gaan. Hierdoor is het uiteindelijk goed gelukt en ben ik blij dat ik het heb geprobeerd.

iris intermittent fasting

~Iris, doet nu aan Intermittent Fasting.

Ik ben intermittent fasting aan het uitproberen in combinatie met wat andere methodes. 

4 kilo afvallen in 2 weken was gemakkelijk, maar vanaf nu gaat het natuurlijk veel langzamer worden.

Ben benieuwd of een testimonial van je vader indruk maakt. ‘Wij van wc-eend adviseren altijd wc-eend te gebruiken’ 😊

AdNouwensIntermittentFastingMML

~ Ad (de vader van Lola), probeert Intermittent Fasting.