Smaakjeswater als favoriete drankje

De telefoon gaat – Lola belt. Totaal verontwaardigd, want ze heeft in de boekenwinkel een dik boek zien liggen met als enige onderwerp ‘smaakjeswater’. Daar zijn wij al jaren fan van, hoezo hebben we er nog niet eerder aan gedacht daar een blog over te schrijven?! Dus, bij dezen, komt ‘ie!

Smaakjeswater als favoriete drankje

Voor visite kun je allerlei verschillende drankjes in huis halen. Vruchtensap, frisdrank, alcohol, alcoholvrij en ga zo maar door. Toch zegeviert water bij ons al jaren als favoriet. Met een paar kleine aanpassingen en aandacht voor de presentatie tover je kraanwater namelijk om tot een superhip drankje. Hoe dan?

Zorg voor een luxe uitstraling

Zorg allereerst voor een luxe uitstraling. Dit is het moment voor die chique karaf die je bij de kringloop hebt gescoord. Of recycle een mooie glazen fles waar bijvoorbeeld sap in heeft gezeten. Snijd het fruit met aandacht en check of je kruiden er nog fris uit zien. Zorg dat het al op tafel staat wanneer je gasten arriveren. De inhoud zal de nieuwsgierigheid ongetwijfeld opwekken. ‘Oh, wat is dat? Dat wil ik wel proeven!’

Verschillende soorten inhoud

Vul de karaf of glazen met kraanwater, bruiswater, ijsklontjes of een combinatie daarvan. Voeg daar je favoriete kruiden, fruit of een mix van die twee aan toe. Een aantal van onze favoriete combi’s:

 • citroen en tijm
 • sinaasappel met steranijs en kaneelstokje
 • schijfjes appel, een stukje limoen en een tak munt
 • aardbeien of blauwe bessen met munt of basilicum
 • citroengras, munt en kardemompeulen

Gepersonaliseerde drankjes

Zorg dat je verschillende soorten fruit en kruiden in huis hebt, dan kun je per persoon een andere inhoud aan het glas toevoegen. Je maakt dus voor elk van je gasten een drankje op maat. Superluxe!

Virgin G&T

Ook leuk om de BOB mee te verrassen als hij/zij vraagt om een glas water. Dat is weer eens wat anders dan de opmerking “Water!? Wil je me vergiftigen ofzo?” 😉  Pak een extra mooi glas en voeg een schijfje citroen en een blaadje munt toe. Of maak er een mocktail van, bijvoorbeeld een virgin G&T. Gewoon tonic, zonder gin. Met ijsblokjes en een sliert komkommer.

Met smaakjeswater op pad

Je kunt smaakjeswater ook prima meenemen als je een dagje uit gaat. Neem ook een flesje mee voor de ander. Kies voor gewoon of bruisend water en voeg alvast een paar schijfjes fruit en takjes kruiden toe. Tegen de tijd dat je toe bent aan pauze smaakt het water extra goed als dorstlesser.

Welk smaakjeswater is jouw favoriet?

Lees hier meer artikelen:

 • Minder koffie, 8 dikke tips
  Gezellige koffieleut of stiekem toch een tikkeltje verslaafd? Hierbij onze 8 tips voor kalm aan met koffie.
 • Smaakjeswater als favoriete drankje
  Smaakjeswater is helemaal in – het perfecte drankje voor elk seizoen. Een paar ideetjes om je op weg te helpen.
 • Eet je kikker eerst!
  Voor de meest productieve dagstart bepaal jij jouw belangrijkste taak alvast van tevoren. Zo begin je de volgende dag met duidelijkheid over wat je gaat doen.